Telecí plátky na cideru
Recepty, Pomalý hrnecSuroviny
- 4 telecí plátky
- sůl
- pepř
- drcený rozmarýn
- 200 ml cideru
- 2 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička worcestru
- 1 hrnek vody nebo vývaru
- 4 velké cibule
- kousek másla
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- půl lžičky hnědého cukru
Postup Telecí plátky na cideru
Postup přípravy receptu
-
Na panvi rozehrejeme kousek masla s kapkou oleje. Maso osolime, opeprime a trochu ocukrujeme. Na masle pak orestujeme a pote vlozime do pomaleho hrnce.
Do vypeku pridame jeste kousek masla, na platky nakrajenou cibuli, worcester, sojovku, rozmaryn, vyvar a cider. Provarime a prelijeme do hrnce. Pomalime 7 hodin a podavame se stouchanymi bramborami, smazenou cibulkou a fazolkami.