Husí paštika se sušenými švestkami
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 husí játra
- cca 100-150 g pečeného husího masa
- 2 PL husího sádla
- 1/2 cibule
- pár snítek čerstvého tymiánu
- 1 větší stroužek česneku
- sušené švestky podle chuti
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- (můžete přidat i cca 2 PL smetany, ale není nutná)
Postup Husí paštika se sušenými švestkami
Postup přípravy receptu
-
Nejprve oberte zbylé maso z kostí a nakrájejte na kousky. Játra očistěte, také nakrájejte na menší části a cibuli na kostičky. Na pánvi nechte rozpustit sádlo a cibuli na něm orestujte, přihoďte játra s tymiánem a asi 3 minutky opékejte. Pak k játrům přidejte pokrájené maso, posekaný česnek, osolte a opepřete. Společně nechte asi zase 3 minuty restovat. Můžete trošku podlít výpekem.
Vyjměte snítky tymiánu, vše přendejte do mixéru (v této fázi lze přilít smetanu) a mixujte dohladka. Sušené švestky posekejte na drobné kousky a vmíchejte do paštiky. Dochuťte, pokud je potřeba. Paštiku dejte do mističek, nechte vychladnout a případně ji zalijte slabou vrstvou sádla. Nechte uležet v lednici.