Husa na pomerančích
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 husa
- 2 velká jablka
- 2 velké pomeranče
- 2-3 pl brusinkového kompotu
- sůl
- pepř
- kmín drcený
- 150 ml vody
- voda na podlévání
Postup Husa na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Husu umyjeme, osolíme, opepříme z venku i uvnitř. Posypeme trochou drceného kmínu.
Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, zbavíme jadřince a vložíme do husy.
Jeden pomeranč oloupeme, rozdělíme na dílky a vložíme do husy.
Husu dáme do pekáče, podlejeme vodou a pečeme pod poklicí cca 2 hodiny (podle velikosti), na 180°C, do měkka.
Druhý pomeranč umyjeme, ostrouháme z poloviny kůru a tu dáme do kastrolku. Pomeranč potom oloupeme, rozdělíme na dílky, každý dílek oloupeme a nakrájíme na malé kousky. Takto nachystaný pomeranč přidáme ke kůře, společně s 2pl brusinkového kompotu a 150ml vody přivedeme k varu a za občasného míchání vaříme 15-20 minut. Husu podáváme s vařeným bramborem, přelité pomeřančovou omáčkou, jako oblohu použijeme upečená jablka a pomeranč.