Nejlepší stehna
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- stehna dle počtu strávníků
- máslo
- jarní cibulka
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- směs na kuře
- sladká paprika
- bazalka
- sušený česnek
Postup Nejlepší stehna
Postup přípravy receptu
-
Stehna omyjeme, očistíme a trochu nařízneme kůži. Pracovní desku si posypeme kořením, stehna v koření pořádně obalíme ze všech stran.
Do pekáčku si dáme pár plátků másla, nakrájenou jarní cibulku a pak tam dáme stehna, ještě na každé stehýnko dáme plátek másla a dáme na 15 minut přikryté péct.
(Troubu si rozehřívám na 200°C). Potom z trouby vytáhneme, podlijeme vodou, polijeme stehýnka a dáme péct, dokud nejsou měkká. Během pečení stehýnka ještě poléváme výpekem. Ke konci pečení dáme péct stehýnka bez vrchního dílu(alobalu), aby se udělala křupavá kůrčička. Podáváme nejlépe s bramborovou kaší,nebo bramborama.