Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu
Recepty, LuštěninySuroviny
- Žlutý hrách
- masox
- bílý jogurt
- 4 ks dietních párků
- 1 střední cibule
- bylinky(pažitka, bazalka, petrželka)
- 1 vejce
- Solamyl
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
- Hrachová kaše:
- 250 ml žlutého hrachu
- 1 vývar masox
- 3 lžičky bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- cukr
- ocet
- solamyl na zahuštění
- Směs na obalení cibule a uzeniny:
- bílý jogurt
- 1 vejce
- bylinky
- sůl
- Solamyl
Postup Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu
Postup přípravy receptu
-
Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme dohladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme Solamylem smíchaným s vodou do požadované hustoty. Přidáme 3 lžičky jogurtu a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.
Směs na obalení cibule a uzeniny: V míse rozmícháme 1 vejce, bylinky, zbytek bílého jogurtu, který jsme použili při vaření hrachové kaše, sůl. Vše zahustíme solamylem tak, aby nám vzniklo těstíčko.
Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka, jemně obalíme v čistém solamylu nebo hladké mouce a namáčíme v těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ve zbytku směsi obalíme i uzeninu nakrájenou na proužky a také osmažíme. Po usmažení vše dáme na ubrousky, aby se nám vsákl přebytečný tuk. Podáváme s hrachovou kaší a chlebem.