Hrachová kaše s cibulovými kroužky a uzeninou v bílém jogurtu

Recepty, Luštěniny

Suroviny

Žlutý hrách
masox
bílý jogurt
4 ks dietních párků
1 střední cibule
bylinky(pažitka, bazalka, petrželka)
1 vejce
Solamyl
sůl
pepř
cukr
ocet
Hrachová kaše:
250 ml žlutého hrachu
1 vývar masox
3 lžičky bílého jogurtu
sůl
pepř
cukr
ocet
solamyl na zahuštění
Směs na obalení cibule a uzeniny:
bílý jogurt
1 vejce
bylinky
sůl
Solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Hrachová kaše: Hrách propláchneme a dáme vařit s masoxem. Až je hrách měkký, polovinu hrachu vytáhneme a rozmixujeme dohladka. Vrátíme zpět do hrnce a zahustíme Solamylem smíchaným s vodou do požadované hustoty. Přidáme 3 lžičky jogurtu a dochutíme octem, cukrem, solí a pepřem.

  2. Směs na obalení cibule a uzeniny: V míse rozmícháme 1 vejce, bylinky, zbytek bílého jogurtu, který jsme použili při vaření hrachové kaše, sůl. Vše zahustíme solamylem tak, aby nám vzniklo těstíčko.

  3. Cibuli nakrájíme na hrubší kolečka, jemně obalíme v čistém solamylu nebo hladké mouce a namáčíme v těstíčku. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Ve zbytku směsi obalíme i uzeninu nakrájenou na proužky a také osmažíme. Po usmažení vše dáme na ubrousky, aby se nám vsákl přebytečný tuk. Podáváme s hrachovou kaší a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!