Hrnkový ovocný koláč s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
3/4 hrnku třtinového cukru
3/4 hrnku oleje
3/4 - 1 hrnek mléka
3 vejce
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
šťáva z 1/2 citronu
1 pudingový prášek-pravá vanilka smetanová od Dr. Oetker
špetku soli
Na tvarohovou náplň:
250 g měkkého tvarohu (ne ve vaničce)
1 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1 kelímek zakysané smetany
šťáva z půlky citronu
1 pudingový prášek-pravá vanilka smetanová od Dr. Oetker
Dále budeme potřebovat čerstvé ovoce (dala jsem červený rybíz a jahody
tuk na vymazání formy
kokos na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si očistíme ovoce.

  2. Do mísy dáme tvaroh, vejce, oba cukry, zakysanou smetanu a řádně promícháme. Postupně přidáváme pudingový prášek a stále mícháme. V náplni by neměly být hrudky.

  3. Ve druhé míse si smícháme veškeré sypké ingredience, přidáme vejce, mléko, citronovou šťávu, olej a umícháme hladké těsto. (Těsto nesmí být příliš řídké, ale ani tuhé.)

  4. Vymažeme a vysypeme plech, do kterého nalijeme těsto. Na těsto dáme tvarohovou náplň a poklademe ovocem.

  5. Vložíme do vyhřáté trouby na 190°C a pečeme asi jednu hodinu. Doba pečení je informativní.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!