Hranolky pečené v troubě

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

1 kg brambor
2 lžíce rostlinného oleje
sůl na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejte troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.

  2. Brambory oloupejte a nakrájejte na silné hranolky. Opláchněte je a osušte kuchyňským papírem. Promíchejte je s olejem a rozložte v jedné vrstvě na dva velké nepřilnavé plechy;ty můžete ještě vyložit pečicím papírem. Hranolky rozložte v dostatečné vzdálenosti od sebe – pokud je příliš namačkáte k sobě, spíš se podusí, než propečou.

  3. Pečte dozlatova, trvá to půl hodiny až 40 minut;občas obraťte. Na závěr osolte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!