Krevety po sečuánsku

Recepty, Mořské plody

Suroviny

200 g oloupaných krevet
lžíce solamylu
lžíce vodu
1/2 lžičky soli
olej na smažení
Na omáčku:
2 jarní naťové cibulky
1 větší červenou chilli papričku nebo feferonku
1 lžíci ústřicové omáčky
1 lžíci sojové omáčky
1 lžičku sezamového oleje (není nutný)
1 lžíce rajského protlaku
1 stroužek česneku
1 lžička nadrobno nakrájeného zázvoru
1 lžička suchého sherry nebo rýžového vína
2-3 lžíce vody

Postup přípravy receptu

  1. Krevetkám (rozmraženým a osušeným) uřízneme ocásky, pokud seženeme čerstvé, tím lépe, solamyl rozmícháme s vodou, lehce osolíme, krevetky pomažeme solamylovou omáčkou a necháme v chladu minimálně hodinu marinovat.

  2. Ve woku rozpálíme cca 3 lžíce rostlinného oleje a krevety minutu smažíme z obou stran. Ne déle, poněvadž bychom z nich měli gumu, neboli pryž. A to nechceme. Osmažené krevety odložíme na papírovou utěrku, abychom se zbavili přebytečného tuku. Pokud nám v pánvi zbylo hodně oleje, vylijeme ho.

  3. Cibulku, chilli papričku (feferonku), česnek a zázvor nasekáme na co nejjemněji. Vhodíme do pánve, přidáme všechny ostatní ingredience určené na omáčku, krátce provaříme, přidáme osmažené krevety a vše asi minutu prohřejeme.

  4. Podáváme s opečenou bagetou, dozdobíme nasekanými lístky koriandru. Ten jsem nesehnala, takže jsem dala plocholistou petržel.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!