Hrachová polévka trochu jinak

Recepty, Polévky

Suroviny

1,5 l vody
1 hrníček hrachu
4 housky
sádlo
2 stroužky česneku
hladká mouka
majoránka
mletý pepř
kousek masoxu
kořenová zelenina
1 vejce
petržel (zelená)
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Hrách si den dopředu namočíme, druhý den ho propláchneme pod tekoucí vodou, dáme vařit do trochu osolené vody a uvaříme do měkka.

  2. Přidáme koření: česnek, trošku pepře, majoránku, kousek masoxu a kořenovou zeleninu a necháme vařit.

  3. Mezitím co bude polévka vařit, připravíme si světlou jíšku, přidáme rozkvedlané vejce, necháme povařit. Nakonec zahustíme tou jíškou a dáme zelenou petrželku. Pokud by se vám zdála moc hustá, můžete zředit vodou, nám chutná takhle hustá.

  4. Přidáme osmažené žemle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!