Mascarpone brownies
Recepty, MoučníkySuroviny
- na brownies:
- 200 g másla
- 120 g hořké čokolády
- 100 g cukru
- 100 g kakaa
- 250 g mascarpone
- 3 vejce
- 2 KL vanilkového extraktu
- 120 g hladké mouky
- špetka soli
- na polevu:
- 200 g hořké čokolády
- 100 ml smetany 33%
- 20 g másla
Postup Mascarpone brownies
Postup přípravy receptu
-
Brownies: Troubu předehřejeme na 175°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme nakrájenou čokoládu, necháme chvíli stát a potom vymícháme v hladkou kaši. Vmícháme kakao, cukr a sůl.
Ve druhé míse (nebo v míse kuchyňského robotu) vyšleháme mascarpone, vejce a vanilku. Přidáme čokoládu s máslem, řádně promícháme. Vmícháme mouku. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme 45 až 55 minut. Necháme vychladnout.
Poleva: Čokoládu nasekáme nahrubo, smetanu přivedeme v menším hrnci k varu a nalijeme na čokoládu. Necháme chvíli stát a potom metlou vymícháme dohladka. Vmícháme máslo a opět řádně promícháme. Polevu nalijeme na vychladlé brownies, uhladíme stěrkou a necháme vychladnout.