Mascarpone brownies

Recepty, Moučníky

Suroviny

na brownies:
200 g másla
120 g hořké čokolády
100 g cukru
100 g kakaa
250 g mascarpone
3 vejce
2 KL vanilkového extraktu
120 g hladké mouky
špetka soli
na polevu:
200 g hořké čokolády
100 ml smetany 33%
20 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Brownies: Troubu předehřejeme na 175°C a čtvercový plech na pečení (vel. 21x21 cm) vyložíme pečícím papírem tak, aby na protilehlých stranách přesahoval. Máslo rozehřejeme v mikrovlnné troubě, přidáme nakrájenou čokoládu, necháme chvíli stát a potom vymícháme v hladkou kaši. Vmícháme kakao, cukr a sůl.

  2. Ve druhé míse (nebo v míse kuchyňského robotu) vyšleháme mascarpone, vejce a vanilku. Přidáme čokoládu s máslem, řádně promícháme. Vmícháme mouku. Těsto nalijeme do připravené formy, uhladíme stěrkou a pečeme 45 až 55 minut. Necháme vychladnout.

  3. Poleva: Čokoládu nasekáme nahrubo, smetanu přivedeme v menším hrnci k varu a nalijeme na čokoládu. Necháme chvíli stát a potom metlou vymícháme dohladka. Vmícháme máslo a opět řádně promícháme. Polevu nalijeme na vychladlé brownies, uhladíme stěrkou a necháme vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!