Borůvkový chlebíček s ovesnými vločkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 220 g borůvek
- 2 hrnky (250 g) hladké mouky
- 1 PL hladké mouky
- 1 hrnek (200 g) krupicového cukru
- 2 KL prášku do pečiva
- 1 KL soli
- 250 g bílého plnotučného jogurtu vanilkového (hruškového)
- 2 vejce
- 110 g másla rozpuštěného a lehce vychlazeného
- 1 KL vanilkového extraktu
- 90 g ovesných vloček
Postup Borůvkový chlebíček s ovesnými vločkami
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 180°C a bochníkovou pečící formu (vel. 26x11 cm) vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme máslem a vysypeme moukou.
V malé misce lehce promícháme borůvky s 1 PL mouky, odložíme stranou (tímto zabráníme klesnutí borůvek na dno těsta/formy).
V míse kuchyňského robotu prošleháme cukr, jogurt, vejce, máslo a vanilku. Přidáme mouku, sůl a prášek do pečiva. Promícháme.
Přidáme borůvky a jen lehce promícháme stěrkou.
Těsto vylijeme do připravené formy.
Pečeme 50 - 55 minut dozlatova nebo nebo dokud špejle zapíchnutá doprostřed dortu není po vytažení suchá.
Před vyndáním z formy necháme lehce vychladnout při pokojové teplotě.