Hrachová kaše s uzenou krkovičkou

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

200 g uzené krkovičky
150 g žlutého půleného hráchu
1 malá cibule
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku vložíme do kastrůlku, přikryjeme pokličkou a necháme ohřívat na cca 110 °C.

  2. Hrách jen lehce propereme a necháme cca 15 minut vařit (do změknutí). Až je měkký, vodu slijeme do jiného kastrůlku pro případ dalšího naředění kaše. Hrách rozmixujeme tyčovým mixérem, osolíme, dáme prolisovaný česnek a ještě jednou promixujeme (můžeme již promíchat vařečkou).

  3. Na talíř dáme krkovičku (tu, kterou jsme ohřívali v troubě) a hrachovou kaši, kterou ozdobíme osmaženou cibulkou.

  4. Podáváme s chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!