Hovězí závitek s párkem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 plátky z hovězí kýty (asi po 150 g)
2 nožičky Vídeňských párků nebo Spišských párků
2 PL plnotučné hořčice
2 PL strouhaného křenu
2 stroužky česneku
pepř
mletá paprika sladká
sůl
olivový olej
máslo
voda nebo vývar na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Plátky pořádně naklepeme mezi foliemi a z obou stran je osolíme a opepříme. Smícháme křen s hořčicí. Vrchovatou polévkovou lžíci směsi dáme stranou a zbylou směsí potřeme plátky masa. Na každý plátek dáme nožku párku a svineme závitky, které upevníme nití.

  2. V tlakovém hrnci rozpálíme máslo s olejem a závitky ze všech stran opečeme, aby se maso zatáhlo. Rolky vyndáme na talíř a ze všech stran potřeme utřeným česnekem. Vrátíme zpět do hrnce a maso posypeme paprikou.

  3. Podlijeme asi 100 ml vývaru, papiňák uzavřeme a po natlakování vaříme na mírném ohni asi 6 minut. Maso necháme dojít dokud hrnec nevychladne a neotevře se (asi 20 minut).

  4. Maso opět podlijeme asi 50 ml vývaru, přidáme odloženou směs hořčice s křenem a povaříme 5-10 minut. Nakonec sos dochutíme solí a pepřem. Jako příloha se hodí bramborová kaše nebo petrželkové šťouchané brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!