Hovězí steakové proužky s pak choi
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 350 g hovězího steaku z mladého býka
- 4 ks baby pak choi
- 1 velká cibule
- 2 lžíce kokosového / rostlinného oleje
- 1 lžíce sezamového oleje
- 2 lžíce sójové omáčky Tamari
- 2 lžíce ústřicové omáčky
- 1 lžíce rýžového octu
- 1 lžička cukru nebo medu
- 1 cm zázvoru
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička dle chuti
- 1 lžička Solamylu / kukuřičného škrobu
Postup Hovězí steakové proužky s pak choi
Postup přípravy receptu
-
Z očištěného masa nakrájíme přes vlákna plátky a z těch proužky cca 1,5 cm. Pak choi očistíme, opláchneme, necháme okapat a přepůlíme podél. Cibuli přepůlíme, sloupneme a nakrájíme na měsíčky. Zázvor, česnek a papričku jemně nasekáme. Sezamový olej, obě omáčky, ocet a med nebo cukr smícháme v mističce.
Do hluboké pánve dáme kokosový (nebo rostlinný) olej a prudce opečeme postupně proužky masa. Hotové dáváme na talíř a dáme stranou. Na pánev dáme měsíčky cibule a restujeme do změknutí, přidáme pak choi, podlijeme asi 50-70 ml vody, snížíme teplo a podusíme, než se voda vypaří, cca 2 min. Vrátíme maso do pánve, přilijeme promíchanou směs omáček a přivedeme k varu.
Zahustíme Solamylem rozmíchaným v trošce vody - množství dle toho, kolik chceme mít omáčky. Necháme přejít var a podáváme s rýží nebo chlebem, případně s bramborovými hranolky, posypané dle chuti nasekanou cibulkovou natí, koriandrem nebo petrželkou.