Hovězí steak a houbová omáčka
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- steak z vyzrálého hovězího
- 10 dkg žampionů
- olivový olej
- brambory
- kukuřice
- paprika
- vývar
- sůl
- pepř
- kmín
- smetana na vaření
- máslo
Postup Hovězí steak a houbová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Maso vytáhneme z lednice 1 hodinu před zhotovením, opepříme, osolíme, pomažeme olejem a necháme odpočívat. Zatím uvaříme brambory. Jak budou uvařené, dáme je do předehřáté trouby i se zeleninou.
Rozpálíme pánev a položíme na ni steak, z každé strany 4 minuty. Potom maso zabalíme do alobalu a necháme odpočívat.
Zatím připravíme omáčku: na stejnou pánev dáme máslo nakrájené žampiony a dusíme. Přilijeme vývar, trochu sojové houbové omáčky. Nakonec dáme smetanu, ochutnáme a dosolíme, dopepříme. Rozkrojíme steak a podáváme.