Hovězí s balsamicem a rozmarýnem

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 plátky zadního hovězího
6 středních cibulí
1 mrkev
1/4 malého celeru
ocet balsamico
plnotučná hořčice
pepř
sůl
sušený česnek
drcený kmín
sušený rozmarýn
olej
1 plátek másla
kostka zeleninového bujonu

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme, okořeníme pepřem, česnekem, kmínem. Do hrnečku nalijeme trochu balsamica, smočíme v něm prsty a vydatně jej vmasírujeme z obou stran do masa. Potřeme hořčicí a na závěr po obou stranách posypeme rozmarýnem. Dáme aspoň na hodinu odležet.

  2. Rozpálíme pánev, na ní dáme polévkovou lžíci oleje a rozetřeme jí. Osmažíme maso pěkně po obou stranách do zlato hněda. Maso vyjmeme a dáme bokem. Výpek na pánvi zalijeme vodou a necháme ho chvíli odvařit - dá pak hezkou barvu omáčce.

  3. Cibuli nakrájíme na půl kolečka. V kastrolu rozpálíme olej, přihodíme plátek másla a hned cibuli. Posolíme jí a osmahneme do sklovata. Přihodíme mrkev a celer na plátky a ještě chvilku restujeme.

  4. Poklademe plátky masa, zalijeme vodou do dvou třetin masa, rozdrobíme kostku, trošku posypeme sušeným česnekem, drceným kmínem, pepřem.

  5. Přiklopené dáme do trouby na cca 80°C, to znamená pomalé pečení a to asi 4 hodiny. Já si to předvařila večer. Potom teplotu zvýšíme na 150°C a dodusíme do měkka, podle kvality masa.

  6. Měkké maso vyjmeme, směs rozmixujeme dohladka a už není ani třeba dále zahušťovat. Podáváme s rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!