Hovězí roštěná podle prababičky Anežky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

8 hovězích plátků
1 velká cibule
tuk
sůl
pepř
hladká mouka
2-3 lžičky plnotučné hořčice
1 mrkev

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí plátky omyjeme, osušíme a pokud jsou silnější, na několika místech je nakrojíme. Z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.

  2. Na rozpáleném tuku je zprudka restujeme z obou stran, aby se zatáhly.

  3. Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Maso vrátíme zpátky, přilijeme vodu, (aby bylo maso ponořené) a dusíme do změknutí. V případě potřeby vodu dolijeme.

  4. Když je maso měkké, vyndáme ho a do šťávy přidáme na tenká kolečka nebo půlkolečka nakrájenou mrkev. Povaříme do změknutí a následně rozmixujeme na omáčku.

  5. Přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem. Hořčici přidáváme postupně, podle chuti, nemělo by se to s ní přehnat. Pokud je třeba, můžeme omáčku ještě domixovat, (aby byla hladká). Pokud se nám zdá moc hustá, můžeme ji zředit vodou.

  6. Maso vrátíme do omáčky a necháme probublat, aby se chutě propojily.

  7. Podáváme s rýží, jako příloha se výborně hodí sterilované okurky nebo kysané zelí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!