Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Recepty, Hovězí masoPostup Hovězí roštěná podle prababičky Anežky
Postup přípravy receptu
-
Hovězí plátky omyjeme, osušíme a pokud jsou silnější, na několika místech je nakrojíme. Z obou stran osolíme, opepříme a poprášíme hladkou moukou.
Na rozpáleném tuku je zprudka restujeme z obou stran, aby se zatáhly.
Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Maso vrátíme zpátky, přilijeme vodu, (aby bylo maso ponořené) a dusíme do změknutí. V případě potřeby vodu dolijeme.
Když je maso měkké, vyndáme ho a do šťávy přidáme na tenká kolečka nebo půlkolečka nakrájenou mrkev. Povaříme do změknutí a následně rozmixujeme na omáčku.
Přidáme hořčici, dochutíme solí a pepřem. Hořčici přidáváme postupně, podle chuti, nemělo by se to s ní přehnat. Pokud je třeba, můžeme omáčku ještě domixovat, (aby byla hladká). Pokud se nám zdá moc hustá, můžeme ji zředit vodou.
Maso vrátíme do omáčky a necháme probublat, aby se chutě propojily.
Podáváme s rýží, jako příloha se výborně hodí sterilované okurky nebo kysané zelí.