Hovězí pečeně Chilli con carne
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězí zadní plece
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 6 ks cherry rajčat
- 1 sáček koření Chilli con carne (Kotányi)
- olej
- sůl
- tmavá jíška
Postup Hovězí pečeně Chilli con carne
Postup přípravy receptu
-
Špalek hovězího masa (plec/zadní), převážeme kuchyňským motouzem, aby si maso udrželo hezký tvar.
Poté maso potřeme směsí koření Chilli con carne smíchaným s 1 dl oleje. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.
V pánvi zprudka naložené hovězí maso opečeme.
Do římského hrnce vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a na tuto směs položíme opečený špalek hovězího masa. Přidáme zbytek rozmíchaného koření Chilli con carne s olejem, osolíme a podlijeme vodou.
Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách maso otočíme.
Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří skotu).
Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání motouzem, necháme odpočinout a nakrájíme poté na plátky.
Výpek se zeleninou částečně propasírujeme, scedíme a přidáme cca 20 dkg sterilované kukuřice.
V případě potřeby zahustíme tmavou instantní jíškou do potřebné hustoty omáčky. Vhodnou přílohou je rýže. Jídlo je dosti pikantní chuti díky koření Chilli con carne pro milovníky pikantních pokrmu a tudíž není moc vhodné pro menší děti.