Hovězí pečeně Chilli con carne

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

1 kg hovězí zadní plece
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
6 ks cherry rajčat
1 sáček koření Chilli con carne (Kotányi)
olej
sůl
tmavá jíška

Postup přípravy receptu

  1. Špalek hovězího masa (plec/zadní), převážeme kuchyňským motouzem, aby si maso udrželo hezký tvar.

  2. Poté maso potřeme směsí koření Chilli con carne smíchaným s 1 dl oleje. Dáme uležet do lednice minimálně do druhého dne.

  3. V pánvi zprudka naložené hovězí maso opečeme.

  4. Do římského hrnce vložíme nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a na tuto směs položíme opečený špalek hovězího masa. Přidáme zbytek rozmíchaného koření Chilli con carne s olejem, osolíme a podlijeme vodou.

  5. Dáme péct do trouby na střední teplotu. Po 60 minutách maso otočíme.

  6. Dále pečeme dalších cca 60-90 minut (dle stáří skotu).

  7. Po upečení maso vyjmeme, odstraníme ovázání motouzem, necháme odpočinout a nakrájíme poté na plátky.

  8. Výpek se zeleninou částečně propasírujeme, scedíme a přidáme cca 20 dkg sterilované kukuřice.

  9. V případě potřeby zahustíme tmavou instantní jíškou do potřebné hustoty omáčky. Vhodnou přílohou je rýže. Jídlo je dosti pikantní chuti díky koření Chilli con carne pro milovníky pikantních pokrmu a tudíž není moc vhodné pro menší děti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!