Hovězí nudličky v kadeřavo-kapustové omáčce
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- cca 650 g hovězích nudliček
- 1 velká cibule
- 5-6 stroužků česneku
- cca 200 g kadeřavé kapusty
- sůl
- olivový olej
Postup Hovězí nudličky v kadeřavo-kapustové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Hovězí maso omyjeme. Pokud máme maso v celku, nakrájíme ho. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Kadeřavou kapustu pokrájíme na kousky. Česnek prolisujeme.
V kastrolu vhodném do trouby rozehřejeme olivový olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme maso, osolíme a necháme ze všech stran opékat. Podlijeme vodou a zakryté dáme dusit do trouby.
Když je maso téměř měkké, přidáme prolisovaný česnek, kapustu a podle potřeby dolijeme vodu. Necháme dusit v troubě, než kapusta změkne.
Maso dáme na talířek a kapustu s cibulí a česnekem rozmixujeme na omáčku. Maso vrátíme do omáčky a necháme na sporáku ještě prohřát.