Hovězí na celeru

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězí zadní (vepřová krkovice)
1 menší celer
2 cibule
100 g špeku
1/2 sardelové pasty
6 kuliček pepře
sůl
olej
1 lžíce hladké mouky
smetana

Postup přípravy receptu

  1. Maso si připravíme den předem. Prošpekujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky si nastrouháme celer a nadrobno nakrájené cibule, zakápneme trochou oleje a přidáme pepř a maso pěkně promícháme a dáme do lednice.

  2. Druhý den dáme do pekáčku celý obsah misky, podlejeme vodou a dáme do trouby na 200°C péci.

  3. Za občasného podlévání pečeme doměkka.

  4. Maso vyndáme a nakrájíme na porce.

  5. Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a chvíli mícháme a zalejeme vodou nebo vývarem z hovězího bujonu a 15 minut povaříme, zalejeme smetanou a dochutíme solí, pepřem, můžeme zakápnout citronem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!