Hovězí na celeru
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězí zadní (vepřová krkovice)
- 1 menší celer
- 2 cibule
- 100 g špeku
- 1/2 sardelové pasty
- 6 kuliček pepře
- sůl
- olej
- 1 lžíce hladké mouky
- smetana
Postup Hovězí na celeru
Postup přípravy receptu
-
Maso si připravíme den předem. Prošpekujeme, osolíme, potřeme sardelovou pastou. Do misky si nastrouháme celer a nadrobno nakrájené cibule, zakápneme trochou oleje a přidáme pepř a maso pěkně promícháme a dáme do lednice.
Druhý den dáme do pekáčku celý obsah misky, podlejeme vodou a dáme do trouby na 200°C péci.
Za občasného podlévání pečeme doměkka.
Maso vyndáme a nakrájíme na porce.
Šťávu vydusíme, zaprášíme moukou a chvíli mícháme a zalejeme vodou nebo vývarem z hovězího bujonu a 15 minut povaříme, zalejeme smetanou a dochutíme solí, pepřem, můžeme zakápnout citronem.