Hovězí mleté v zelenině se smetanou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 300 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce másla
- 1 lžička soli
- 1 kostka bujónu
- 100 g mrkve
- 200 g kedlubny
- 4 lžičky polohrubé mouky
- 2 dcl vody
- 200 g smetany 33%
Postup Hovězí mleté v zelenině se smetanou
Postup přípravy receptu
-
Na rozehřátém másle na mírném plameni mícháme mleté maso tak dlouho, dokud se nerozdrobí. Osolíme, mírně podlijeme vodou a vaříme 20 minut.
Poté přidáme bujón, na hrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a vaříme asi 10 minut.
Zahustíme moukou rozmíchanou ve 2 dcl vody a provaříme.
Na závěr vmícháme smetanu, prohřejeme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem, nebo vařeným bramborem.