Hovězí mleté v zelenině se smetanou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

300 g mletého hovězího masa
1 lžíce másla
1 lžička soli
1 kostka bujónu
100 g mrkve
200 g kedlubny
4 lžičky polohrubé mouky
2 dcl vody
200 g smetany 33%

Postup přípravy receptu

  1. Na rozehřátém másle na mírném plameni mícháme mleté maso tak dlouho, dokud se nerozdrobí. Osolíme, mírně podlijeme vodou a vaříme 20 minut.

  2. Poté přidáme bujón, na hrubo nastrouhanou mrkev, kedlubnu a vaříme asi 10 minut.

  3. Zahustíme moukou rozmíchanou ve 2 dcl vody a provaříme.

  4. Na závěr vmícháme smetanu, prohřejeme a odstavíme. Podáváme s knedlíkem, nebo vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!