Ptáček z hájenky
Recepty, Hovězí masoPostup Ptáček z hájenky
Postup přípravy receptu
-
Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a přidáme houby (čerstvé, ale mohou být i sušené nebo mražené), až jsou houby měkké, přidáme vajíčka a směs osolíme, opepříme.
Roštěnky si nakrájíme na plátky, rozklepeme, osolíme, okořeníme kořením divočina, poklademe plátky anglické slaniny a poklademe připravenou směsí z vajíček a hříbků.
Ptáčky obalíme v hladké mouce a necháme na rozpáleném oleji zatáhnout. Poté podlijeme vodou, přidáme bujón a opět koření divočina. Dusíme do změknutí. Štáva se pěkně vyvaří a zhoustne, takže nemusíme ničím dohušťovat. Podáváme s rýží, dobrou chuť!