Hovězí křenové rolky na víně
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- Hovězí maso z kýty nakrájené na plátky
- 1 malá cibule a 1 velká cibule
- dijonská hořčice
- strouhaný křen
- máslo
- strouhanka
- čerstvý rozmarýn
- koření nové koření
- jalovec
- tříbarevný pepř
- bobkový list
- 2 dcl červeného vína
- sůl
Postup Hovězí křenové rolky na víně
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, osolíme, potřeme pastou ze změklého másla, hořčice, nastrouhané malé cibule a křenu, poklademe rozmarýnem a posypeme strouhankou.
Na oleji si zpěníme najemno nasekanou cibuli a maso zprudka opečeme.
Poté podlijeme trochou vína, přidáme koření a necháme pustit šťávu.
Podlijeme ještě zbytkem vína a trochou vody a dusíme doměkka.
Dochutíme a přidáme ještě trouchu másla na zjemnění chuti, můžeme podle zvyklostí zahustit.