Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 800 g hovězího krku nebo kližky
- 150 g špeku
- 4 velké cibule
- 2 lžíce sádla
- 2 malé chilli papričky
- 3 delší snítky čerstvého rozmarýnu (lístky i stonky)
- 15 kuliček černého pepře
- ze 2 krajíců chleba nadrobená střídka
- 2 nálevové sáčky Melty zalité 400ml vroucí vody
- sůl
- voda na podlití
- kroužky syrové cibule na posypání hotového jídla
- kousek čerstvého rozmarýnu na ozdobu
Postup Hovězí kostky s meltou na rozmarýnu
Postup přípravy receptu
-
Rozmarýn nastříháme na kratší kousky a společně s pepřem vložíme do vajíčka na louhování čaje, nebo zabalíme do kousku gázy a utáhneme nití.
Sáčky s meltou vložíme do hrnku, zalijeme 400ml vroucí vody a necháme 5 minut vyluhovat. Poté sáčky vytáhneme.
Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a dáme do širšího kastrolu na rozehřáté sádlo restovat do narůžovělé barvy.
Maso nakrájíme na kostky o velikosti cca 4x4 cm, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce za stálého míchání zatáhnout. Podlijeme 400 ml melty, přidáme sůl, koření, papričky a přikryté poklicí dusíme slabým varem 40 minut.
Poté přidáme nadrobený chleba a dusíme, dokud není maso měkké. Během dušení občas promícháme, popřípadě podlijeme trochou horké vody.
Až je maso měkké, vytáhneme vajíčko s kořením a podle potřeby dochutíme solí. Na talíři posypeme syrovou cibulí a ozdobíme kouskem rozmarýnu.