Slepičí polévka ze „Šlajfu“
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/2 slepice
- 2 mrkve
- 1 petržel
- 1/4 celeru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 4 lžíce hrubé mouky
- 1 list bobkového listu
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček celého pepře
- 3 l vody
- 2 lžíce mléka
- sádlo
- sůl
- petržel
Postup Slepičí polévka ze „Šlajfu“
Postup přípravy receptu
-
Slepici prudce osmahnu na sádle ze všech stran, vložím cibuli, kořenovou zeleninu na kousky, česnek a zasmažím.
Pak osolím a okořením, zaliji vodou a přivedu k varu a vařím 2 hodiny pomalu na mírném ohni (případnou vytvořenou pěnu průběžně odebírám).
Pak polévku scedím a scezenou polévku znovu přivedu k varu. Z vejce, hrubé mouky, mléka, špetky soli a pepře vymíchám řidší hmotu a pomocí vidličky vkládám do vroucí polévky – tvořím různě velké drobení až nočky.
Pak vložím do polévky mrkev a příp. i kousky masa ze slepice. Krátce zavařím a podávám zdobené petrželí.