Segedin a‘ la „Šlajf“

Recepty, Omáčky

Suroviny

1 kg vepřová plec b.k.
1 ks střední bílá cibule
1 ks střední červená cibule
2 stroužky česnek
100 g domácí uzený bok
700 g kysané (sudové) zelí
2 litry zeleninový vývar nebo vepřový
1/2 lžička drcený kmín
1/2 lžička pepř mletý
1/2 lžička drcené (mleté) nové koření
1/4 lžička tymián
2 lžíce mletá sladká paprika
1 lžička mletá pálivá paprika
2 list bobkový list
1 lžička majoránka
1 dcl smetana (30%+)
2 lžíce hladká mouka
Sádlo
Sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahnu na drobno nakrájený bok a pak přisypu obě nahrubo nasekané cibuli a nechám je zesklovatět.

  2. Pak na to nasypu na hrubé kostky nakrájenou plec s drceným česnekem a nechám ji prudce zatáhnout.

  3. Po chvíli osolím, opepřím, přisypu koření kromě majoránky. Zarestuji vše a po cca 3 minutách zaliji vývarem. Zakryji nádobu poklicí a dusím na mírném ohni do měkka.

  4. Mezitím si překrájím kysané zelí na drobnější kousky.

  5. Když je maso měkké vsypu zelí do směsi a doliji vývarem, aby se maso skrylo a opět přivedu k varu.

  6. Hladkou mouku prokvedlám se smetanou případně s trochou studeného vývaru a tím zahustím omáčku. Za pravidelného míchání nechám provařit, dochutím solí, pepřem a majoránkou. Segedin podávám s bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!