Hovězí jerky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- hovězí zadní - já měla tři kousky (cca necelé 2 kg masa)
- Marináda 1:
- kvalitní sojová omáčka (s obsahem soli)
- worcester
- trocha mořské soli
- Marináda 2:
- kvalitní sojová omáčka (s obsahem soli)
- trocha mořské soli
- med
Postup Hovězí jerky
Postup přípravy receptu
-
Chlazené maso hodíme cca na 1,5 - 2 hod do mrazáku, aby trochu ztuhlo. Líp se pak krájí.
Velmi ostrým nožem krájíme na tenké plátky, ale pokuste se, aby všechny byly aspoň trochu stejně široké.
Připravíme marinádu smícháním sojovky, soli a medu nebo worcesteru... jak komu chutná. Je možné dávat chilli, česnek, koření, pepř. Hodně je to o chuti, ale sojovka je vhodný základ a do ní dávat pak koření. Marinujeme minimálně 12 hod. v chladničce.
Rozložíme po platech sušičky a sušíme při 70 stupních, až je maso hotové - pokud máme vakuovačku,je vhodné zatavit, vydrží pak ještě déle. Průměrná doba sušení u mě byla 8-9 hodin, ale záleží, jak tenké plátky máte. PROHAZUJTE V PRŮBĚHU SUŠENÍ PLATA!