Houbová omáčka s klobásou a špagetami
Recepty, OmáčkySuroviny
- větší hrst sušených hub
- 1 rajský protlak
- 3 Říčanské klobásy
- 1/4 litru vody
- strouhaný sýr - eidam
- 2 kávové lžičky hořčice
- 1 kávová lžička Maggi
- 1 PL sušené bazalky
- 1 PL čerstvé nasekané bazalky
- 3 PL olivového oleje
- těstoviny Tagliatelle
Postup Houbová omáčka s klobásou a špagetami
Postup přípravy receptu
-
Vezmeme vodu a necháme v ní asi hodinu namáčet houby. Klobásy nakrájíme na asi 2 cm špalíčky, které rozkrojíme.
Do kastrolu přelijeme vodu s houbami a dáme při mírné teplotě vařit. Přidáme klobásy, protlak, hořčici a za důkladného míchání necháme vše spojit. Dále přidáme Maggi a sušenou bazalku a opět necháme chvíli povařit.
Nakonec přidáme čerstvou bazalku a olej, promícháme a můžeme servírovat posypané sýrem, např. s těstovinami Tagliatelle, které připravíme dle návodu na obalu.