Houbová nádivka

Recepty, Houby

Suroviny

3 starší housky
300 g lesních hub (měla jsem poslední mraženou směsku)
2 vejce
2 plátky másla
sůl
pepř
mléko podle potřeby
jarní cibulka bílá i zelená část
petrželová nať
pažitka (dle chuti)
libeček (mám v tuto dobu jen sušený)
100 g anglické slaniny
tuk na vymazání formy
strouhanka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

  1. Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme mléko vsáknout do housek.

  2. Bílou část cibulky nakrájíme na kostičky a na másle necháme zpěnit.

  3. Přidáme nakrájené houby a restujeme až se nám odpaří voda.

  4. K houskám přidáme žloutky, nakrájenou slaninu, houbovou směs, osolíme, opepříme a opatrně promícháme.

  5. Z bílků uděláme sníh.

  6. Zelenou část cibulky, petrželovou nať, pažitku nasekáme, libeček promneme a přidáme do mísy a promícháme. Nakonec dáme sníh z bílků a ještě opatrně promícháme.

  7. Formu vymažeme a vysypeme, nádivku rozprostřeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 min. Zkusíme špejlí jestli je nádivka upečená. Doba pečení je orientační, každá trouba peče jinak. Podávala jsem s bramborovou kaší. Nádivka je výborná i studená.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!