Houbová nádivka
Recepty, HoubySuroviny
- 3 starší housky
- 300 g lesních hub (měla jsem poslední mraženou směsku)
- 2 vejce
- 2 plátky másla
- sůl
- pepř
- mléko podle potřeby
- jarní cibulka bílá i zelená část
- petrželová nať
- pažitka (dle chuti)
- libeček (mám v tuto dobu jen sušený)
- 100 g anglické slaniny
- tuk na vymazání formy
- strouhanka na vysypání formy
Postup Houbová nádivka
Postup přípravy receptu
-
Housky nakrájíme na kostičky, dáme do mísy a zalijeme mlékem. Necháme mléko vsáknout do housek.
Bílou část cibulky nakrájíme na kostičky a na másle necháme zpěnit.
Přidáme nakrájené houby a restujeme až se nám odpaří voda.
K houskám přidáme žloutky, nakrájenou slaninu, houbovou směs, osolíme, opepříme a opatrně promícháme.
Z bílků uděláme sníh.
Zelenou část cibulky, petrželovou nať, pažitku nasekáme, libeček promneme a přidáme do mísy a promícháme. Nakonec dáme sníh z bílků a ještě opatrně promícháme.
Formu vymažeme a vysypeme, nádivku rozprostřeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 40 min. Zkusíme špejlí jestli je nádivka upečená. Doba pečení je orientační, každá trouba peče jinak. Podávala jsem s bramborovou kaší. Nádivka je výborná i studená.