Lilková pizza s prefermentem
Recepty, PizzySuroviny
- na preferment:
- 90 g vody
- 90 g pšeničné chlebové mouky
- ždibíček droždí (asi jako hlavička sirky velký)
- dále:
- 80 g vody
- 3 lžíce oleje
- 210 g hladké mouky
- lžička soli
- Náplň:
- sugo (rajčatová omáčka)
- střední lilek
- bazalka
- olivový olej
- mozzarella
Postup Lilková pizza s prefermentem
Postup přípravy receptu
-
ze surovin na preferment umícháme hladké těstíčko, které necháme zakryté asi 10-12 hodiny kynout.
Pak přidáme zbytek surovin, vymísíme těsto a necháme ho kynout přibližně 60-100 minut. Vykynuté těsto rozválíme na plech s pečící fólií a znovu necháme nakynout. Pak potřeme lehce česnekem, tenčí vrstvou suga, posypeme oreganem nebo bazalkou, poklademe tenkými kolečky omytého lilku a zapečeme ve vyhřáté troubě (220-230°C).
Téměř upečenou pizzu ještě z trouby vytáhneme, poklademe mozzarellou a dopečeme.