Holubky v paprikové omáčce
Recepty, OmáčkySuroviny
- 4 listy hlávkového zelí
- 3 červené kapie (papriky)
- 5 dkg rýže
- 20 dkg mletého masa
- 1 středně velká cibule
- 1 až 2 stroužky česneku
- 1 lžička majoránky
- pepř dle chuti
- sůl dle chuti
- kmín dle chuti
- 1 vejce
- 1 litr vývaru
Postup Holubky v paprikové omáčce
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme. Hlávkové zelí povaříme do změknutí. Mezitím si mleté maso, uvařenou rýži, vejce, utřený česnek a koření smícháme dohromady. Masovou směs zabalíme do lupenu.
V kastrolu si osmažíme dozlatova cibuli. Přidáme papriku a orestujeme, zalijeme vývarem. Přidáme balené zelí a vaříme. Uvařené zelí vyjmeme.
Rozvařené papriky rozmixujeme nejlépe tyčovým mixerem. Dochutíme solí, pepřem, kmínem. Nic nezahušťujeme. Je zahuštěn rozmixovanými paprikami.