Hlívové řízečky v ořechovém těstíčku
Recepty, HoubySuroviny
- hlíva ústřičná (popřípadě i jiné houby, množství je opravdu individuální, podle počtu strávníků)
- 1 vajíčko
- oříšky (já jsem použila půl balíčku lískových)
- sůl
- koření na houby (na posypání obalených hub)
- trošinku oleje (na pečící papír a pokapání hub)
Postup Hlívové řízečky v ořechovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Ořechy pomeleme, přidáme vajíčko a sůl. Kdo nemá problém s váhou, může si přidat i hladkou mouku, aby se s těstíčkem lépe pracovalo, ale jde to i bez ní, nebo houby obalíme v hladké mouce, aby těstíčko lépe drželo.
Plech vysteleme pečicím papírem, který trošinku pomažeme olejem a obalené houby na ně poklademe.
Každou z hub posypeme špetkou oblíbeného koření, já použila Habibi.
Troubu vyhřejeme na 220°C a pečeme dorůžova. Houby neobracíme, jen je během pečení opatrně odlepíme od papíru.
Jako přílohu můžeme zkusit celerové hranolky, které se dělají klasicky, jako bramborové a opět je můžeme upéct na pečicím papíře v troubě.