Bublanina z máslového těsta
Recepty, MoučníkySuroviny
- 150 g másla
- 200 g moučkového cukru
- 6 vajec
- 200 g polohrubé mouky
- 2 kávové lžičky prášku do pečiva
- směs ovoce (maliny,rybíz,jahody)
- 3 ks vanilinového cukru
- 1 polévková lžíce cukru krupice
Postup Bublanina z máslového těsta
Postup přípravy receptu
-
Změklé máslo utřeme s moučkovým cukrem a se žloutky do hladké pěny. Po lžících postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do žloutkové pěny.
Těsto vylijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech (25 x 35 cm).
Ovoce omyje a promícháme s vanilinovým a krupicovým cukrem a navrstvíme na těsto.Dáme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 30 minut. Podle chuti po vychladnutí buď pocukrujeme nebo dozdobíme šlehačkou.