Rybízové koláčky z lineckého těsta

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
250 g hladké mouky
150 g másla
60 g cukru krupice
2 žloutky
1/2 lžíce nastrouhané kůry z bio citronu
Náplň:
200 g rybízu
10 kávových lžiček rybízové marmelády
100 g cukru moučka
2 bílky

Postup přípravy receptu

  1. Na vál nasypeme mouku, přidáme pokrájené máslo, cukr, kůru, žloutky a vypracujeme těsto. Dáme do lednice asi na 1/2 hodiny odpočinout.

  2. Pak vyválíme placku asi 2 mm silnou a vykrájíme kolečka o průměru asi 12 cm 10ti centimetrové formičky na dortíky vymažeme tukem a vložíme do nich vykrájené těsto. Uhladíme a přebytecné těsto odřízneme. Na dno každého koláčku dáme 1 lžičku rybízové marmelády, rozetřeme po dně a na to pak urovnáme rybíz.

  3. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C asi na 10 minut - dokud těsto nezrůžoví.

  4. Zatím vyšleháme bílky a když je sníh téměř hotový, přidáváme postupně moučkový cukr. Ušleháme tuhý sníh.

  5. Koláčky vyndáme z trouby a dáme na ně vrstvu sněhu, který jsme si přendali do zdobícího sáčku.

  6. Vrátíme do trouby a dopečeme ještě asi 10 minut - dokud sníh nezrůžoví. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout. Vyndáme z formiček a dozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!