Hlívové rizoto
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 0,5 kg rýže parboiled
- 0,5 kg hlívy ústřičné
- 2 větší cibule
- sádlo
- kmín
- mletá uzená paprika
- sůl, pepř
- kousek špeku pro vůni (nemusí být)
Postup Hlívové rizoto
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme rýži zvlášť v hrnci.
Na cibuli, kterou zpěníme na sádle, případně i s trochou špeku, dáme podusit hlívu ústřičnou, nakrájenou na nudličky. Necháme cca 10 minut dusit pod pokličkou, občas zamícháme, přidáme drcený kmín, sůl, pepř a nakonec i uzenou papriku. Smícháme s uvařenou sypkou rýží a podáváme s čerstvým salátkem.
Salát z čerstvé zeleniny: několik druhů salátů vložíme do mísy (použila jsem dubáček, polníček a rukolu), přidáme nakrájená rajčata, čerstvý hrášek a okurku polní (oloupanou a nakrájenou na kostičky), jemně osolíme, opepříme a pokapeme balsamikem.