Dršťkovka z růžovek - masáků

Recepty, Houby

Suroviny

růžovky (masáky) použijeme nožičky,ale hlavy nejsou na závadu
cibule
červená paprika
Masox
polohrubá mouka
sádlo
sůl
pepř
česnek
majoránka
(Dobrá je i z jiných hub méně výrazného aróma)

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle zpěníme cibulku do růžova a zalijeme horkou vodou. Přidáme nakrájené nožičky Růžovek na kousky připomínající dršky. Přidáme papriku dle stejně jako na pravou drškovku a přidáme ¨Masox. Přidáme rozdrcený-utřený, nebo nakrájený česnek. Vše podle chuti.

  2. Přidáme pepř a vaříme cca 30 min volným táhnutím polévky. Můžeme dát trochu majoránky. (Ne všechnu. Tu dáme až při ukončení vaření). U konce vaření zajíškujeme růžovou zavářkou, kterou jsme udělali na sádle a dokořeníme rozemnutou majoránkou. Dochutíme solí a pepřem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!