Dršťkovka z růžovek - masáků
Recepty, HoubySuroviny
- růžovky (masáky) použijeme nožičky,ale hlavy nejsou na závadu
- cibule
- červená paprika
- Masox
- polohrubá mouka
- sádlo
- sůl
- pepř
- česnek
- majoránka
- (Dobrá je i z jiných hub méně výrazného aróma)
Postup Dršťkovka z růžovek - masáků
Postup přípravy receptu
-
Na sádle zpěníme cibulku do růžova a zalijeme horkou vodou. Přidáme nakrájené nožičky Růžovek na kousky připomínající dršky. Přidáme papriku dle stejně jako na pravou drškovku a přidáme ¨Masox. Přidáme rozdrcený-utřený, nebo nakrájený česnek. Vše podle chuti.
Přidáme pepř a vaříme cca 30 min volným táhnutím polévky. Můžeme dát trochu majoránky. (Ne všechnu. Tu dáme až při ukončení vaření). U konce vaření zajíškujeme růžovou zavářkou, kterou jsme udělali na sádle a dokořeníme rozemnutou majoránkou. Dochutíme solí a pepřem.