Guláš z vepřového kolena

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 zadní vepřové koleno
3 velké cibule
sádlo
1 balíček sladké papriky
1/2 balíčku gulášového koření
sůl
1 velký rajský protlak
1 červená a bílá paprika
strouhaný tvrdý chleba nebo polohrubá mouka na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle usmažíme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme na větší kousky nakrájené vykostěné a kůže zbavené koleno, opečeme.

  2. Přidáme koření, znova krátce restujeme, pozor aby se paprika nepřipálila, byla by hořká a zalijeme vodou. Osolíme a dusíme.

  3. Až je maso skoro měkké, přidáme protlak a na proužky nakrájenou červenou a bílou papriku.

  4. Po změknutí zahustíme chlebem nebo moukou, kterou rozmícháme v troše vody, aby se neudělaly žmolky. Přílohu zvolí každý kdo co má rád, knedlík nebo těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!