Guláš po brněnsku - Argus

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky
cibule
česnek
červené fazole ve slaném nálevu
sádlo
sůl
majoránka
bobkový list
Gulášové koření
mletá paprika nepálivá
chilli
nové koření
tymián
rajský protlak
pivo Argus
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na dvou polévkových lžících vepř. sádla zpěníme do zlatova (spíše více) cibuli a jeden stróžek česneku. Až je to akorát, tak přidáme nahrubo nakrájené maso (vepř. krkovičku). Necháme maso zatáhnout.

  2. Přidáme všechno koření. S chilli kořením raději opatrně! Podlijeme pivem (nebo vodou). Necháme asi hodinu dusit. Pokud chcete tzv. hospodský guláš, tak maso necháme na chviličku připálit. Ale opravdu na pár sekund!

  3. Poté přidáme rajský protlak a zase chviličku dusíme. V průběhu samozřejmě podléváme pivem či vařící vodou z konvice. Na posledních 20 minut tam vrazíme plechovku červených fazolí a necháme opět chviličku podusit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!