Guláš po brněnsku - Argus
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové krkovičky
- cibule
- česnek
- červené fazole ve slaném nálevu
- sádlo
- sůl
- majoránka
- bobkový list
- Gulášové koření
- mletá paprika nepálivá
- chilli
- nové koření
- tymián
- rajský protlak
- pivo Argus
- pepř
Postup Guláš po brněnsku - Argus
Postup přípravy receptu
-
Na dvou polévkových lžících vepř. sádla zpěníme do zlatova (spíše více) cibuli a jeden stróžek česneku. Až je to akorát, tak přidáme nahrubo nakrájené maso (vepř. krkovičku). Necháme maso zatáhnout.
Přidáme všechno koření. S chilli kořením raději opatrně! Podlijeme pivem (nebo vodou). Necháme asi hodinu dusit. Pokud chcete tzv. hospodský guláš, tak maso necháme na chviličku připálit. Ale opravdu na pár sekund!
Poté přidáme rajský protlak a zase chviličku dusíme. V průběhu samozřejmě podléváme pivem či vařící vodou z konvice. Na posledních 20 minut tam vrazíme plechovku červených fazolí a necháme opět chviličku podusit.