Guláš ala divočina z papiňáku
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 1 kg hovězí kližky
- 20 dkg slaniny
- 4 větší cibule
- 1 lžička koření divočina
- 1 lžička celého jalovce
- 1 lžička drceného kmínu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 PL mleté sladké papriky
- 2 PL hladké mouky
- sůl na dochucení
- voda na doplnění
Postup Guláš ala divočina z papiňáku
Postup přípravy receptu
-
V tlakovém hrnci zpěníme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, přidáme na stejně velké kostky nakrájené maso, za stálého míchání necháme zatáhnout, přidáme všechno koření, krátce osmahneme tak 1/2 minuty, aby paprika nezhořkla.
Zalijeme 1/2 l vody, promícháme, uzavřeme poklicí a pod tlakem vaříme 35-40 minut. Ve 2 dl studené vody rozmícháme 2 polévkové lžíce hladké mouky, hrnec po ochlazení otevřeme a vodu s moukou přilijeme k masu.
Necháme ještě 10 minut provařit. Podle chuti dosolíme. Podáváme nejlépe druhý den s pečivem nebo knedlíkem.