Brambory s brynzou a smetanou
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 250 g slaniny
- 1 kg nových brambor
- kousek másla (na vymazání pekáčku)
- 300 g brynzy
- 250 ml smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- majoránka
Postup Brambory s brynzou a smetanou
Postup přípravy receptu
-
Brambory ve slupce uvaříme do poloměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme bokem.
Brynzu se smetanou rozmícháme ve větším hrnku. Brambory oloupeme, nakrájíme na kolečka, pekáček vymažeme máslem.
Na dno pekáčku naskládáme brambory, které osolíme, opepříme a posypeme majoránkou, potřeme brynzou se smetanou posypeme částí vyškvařené slaniny. Postup opakujeme a končíme bramborami.
Pokud nám ještě zbyla slanina, posypeme brambory a zalijeme zbytkem brynzy se smetanou. Pečeme dorůžova.