Grilované kuře bez grilu
Recepty, Pro začátečníkyPostup Grilované kuře bez grilu
Postup přípravy receptu
-
Zapneme si troubu na nejvyšší stupeň a necháme rozehřát.
Kuře si důkladně opláchneme, osušíme, uvnitř trochu osolíme, na hřbet kuřete nalijeme polévkovou lžíci oleje, rukama po celém kuřeti rozetřeme a posypeme zbytkem soli.
Do kastrolu o průměru nejméně 25cm, který se hodí i na pečení v troubě, nebo pekáčku nalijeme 1 dcl vody, na to položíme nerezovou děrovanou podložkou(mřížku) pod hrnec,(viz foto) na podložku dáme kuře, vložíme do předehřáté trouby a na ¾ výkon pečeme podle velikosti kuřete 60-80 minut.
Kuře během pečení neotáčíme, ani nepoléváme, jen kontrolujeme, aby v kastrolu nebo pekáčku během pečení bylo stále alespoň na dně malinko tekutiny.
Po hodině můžeme do kuřecího stehýnka píchnout špejlí, pokud nám pěkně projde masem a po vpichu nevytéká růžová tekutina, máme upečeno.