Grilované brambory s tuňákem
Recepty, GrilováníSuroviny
- 6 brambor
- 150 g konzervovaného tuňáka
- 1 cibule
- 1/2 citronu
- tatarská omáčka
- sůl
- pepř
- grilovací koření
- olej
- kapary
- bylinky
Postup Grilované brambory s tuňákem
Postup přípravy receptu
-
Brambory důkladně omyjeme, rozkrojíme na poloviny. Potřeme olejem s grilovacím kořením. Dáme na rozpálený gril.
Tuňáka slijeme. Maso dáme do misky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, mírně osolíme a opepříme. Přidáme šťávu z 1/2 citronu, promícháme.
Brambory otáčíme a potíráme, dokud nejsou měkké.
Směs bylinek, co máme, nasekáme spolu s kapary.
Když jsou brambory měkké, dáme na talíř řeznou plochou nahoru. Na každý brambor dáme tuňáka. Přes tuňáka dáme tatarku, posypeme bylinkami a kapary.