Grilované brambory s tuňákem

Recepty, Grilování

Suroviny

6 brambor
150 g konzervovaného tuňáka
1 cibule
1/2 citronu
tatarská omáčka
sůl
pepř
grilovací koření
olej
kapary
bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Brambory důkladně omyjeme, rozkrojíme na poloviny. Potřeme olejem s grilovacím kořením. Dáme na rozpálený gril.

  2. Tuňáka slijeme. Maso dáme do misky, přidáme na jemno nakrájenou cibuli, mírně osolíme a opepříme. Přidáme šťávu z 1/2 citronu, promícháme.

  3. Brambory otáčíme a potíráme, dokud nejsou měkké.

  4. Směs bylinek, co máme, nasekáme spolu s kapary.

  5. Když jsou brambory měkké, dáme na talíř řeznou plochou nahoru. Na každý brambor dáme tuňáka. Přes tuňáka dáme tatarku, posypeme bylinkami a kapary.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!