Grilovaná vepřová plec s kapiemi v troubě
Recepty, GrilováníSuroviny
- 400 g vepřové plece
- 1/2 lžičky koření Texas gril
- 1/2 lžičky harissy
- 1/2 lžičky himálajské soli
- 5 kapií
- Olej
Postup Grilovaná vepřová plec s kapiemi v troubě
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme asi na 5 plátků o tloušťce 2 – 3 cm, naklepeme rukou a propícháme nožem otvory v plátcích, dáme do vhodné marinovací misky.
V hrníčku si smícháme olej s kořením a směs pečlivě vetřeme do masa po obou stranách a necháme naložené alespoň 2 hodiny, občas obrátíme na druhou stranu a zase vtíráme zteklou marinádu.
Rozpálíme klasický gril v troubě asi na 190°C. Mezitím si na třetiny nakrájíme kapie a vytřeme s ní zbytky marinády, necháme stranou.
Na plech vložíme plátky, nejprve grilujeme 10 minut, obrátíme,zase 10 minut, Pak srovnáme k masu papriku, snížíme teplotu na 180°C a dogrilujeme, až se na paprice tvoří hnědé puchýřky, maso by už mělo být měkké.
Samozřejmě respektujeme vlastní troubu a kontrolujeme hlavně, aby maso bylo měkké.
Přílohu jsem nedělala, stačilo maso a papriky. Můj výmysl, chtěla jsem u trouby vyzkoušet funkci grilu