Grilovaná vepřová plec s kapiemi v troubě

Recepty, Grilování

Suroviny

400 g vepřové plece
1/2 lžičky koření Texas gril
1/2 lžičky harissy
1/2 lžičky himálajské soli
5 kapií
Olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme asi na 5 plátků o tloušťce 2 – 3 cm, naklepeme rukou a propícháme nožem otvory v plátcích, dáme do vhodné marinovací misky.

  2. V hrníčku si smícháme olej s kořením a směs pečlivě vetřeme do masa po obou stranách a necháme naložené alespoň 2 hodiny, občas obrátíme na druhou stranu a zase vtíráme zteklou marinádu.

  3. Rozpálíme klasický gril v troubě asi na 190°C. Mezitím si na třetiny nakrájíme kapie a vytřeme s ní zbytky marinády, necháme stranou.

  4. Na plech vložíme plátky, nejprve grilujeme 10 minut, obrátíme,zase 10 minut, Pak srovnáme k masu papriku, snížíme teplotu na 180°C a dogrilujeme, až se na paprice tvoří hnědé puchýřky, maso by už mělo být měkké.

  5. Samozřejmě respektujeme vlastní troubu a kontrolujeme hlavně, aby maso bylo měkké.

  6. Přílohu jsem nedělala, stačilo maso a papriky. Můj výmysl, chtěla jsem u trouby vyzkoušet funkci grilu


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!