Frgále bez kynutí
Recepty, MoučníkySuroviny
- 500 g hladké mouky
- 250 ml mléka
- 125 ml oleje
- 1 kostka droždí
- sůl
- trochu cukru
- NÁPLŇ:
- tvaroh
- cukr
- žloutek
- marmeláda nebo povidla
- DROBENKA:
- polohrubá mouka
- mletý cukr
- máslo
Postup Frgále bez kynutí
Postup přípravy receptu
-
Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek.
Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto.
Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou náplní na to položíme druhý na tenko vyválený plát a okraje spojíme.
Naneseme povidla(nebo marmeládu, ořechovou nádivku, nebo makovou, podle toho jak kdo má rád), posypeme drobenkou.
Z druhých dvou dílů uděláme to samé. Z této dávky vyjdou dva frgále.
Pečeme při 200°C asi 15 minut.