Frgále bez kynutí

Recepty, Moučníky

Suroviny

500 g hladké mouky
250 ml mléka
125 ml oleje
1 kostka droždí
sůl
trochu cukru
NÁPLŇ:
tvaroh
cukr
žloutek
marmeláda nebo povidla
DROBENKA:
polohrubá mouka
mletý cukr
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, části vlažného mléka, soli a cukru necháme vzejít kvásek.

  2. Ostatní suroviny dáme do mísy a s kváskem, vypracujeme těsto.

  3. Hned rozdělíme na 4 díly, vyválíme tenký plát, přeneseme na plech a potřeme tvarohovou náplní na to položíme druhý na tenko vyválený plát a okraje spojíme.

  4. Naneseme povidla(nebo marmeládu, ořechovou nádivku, nebo makovou, podle toho jak kdo má rád), posypeme drobenkou.

  5. Z druhých dvou dílů uděláme to samé. Z této dávky vyjdou dva frgále.

  6. Pečeme při 200°C asi 15 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!