Frankfurtská polévka II.
Recepty, PolévkySuroviny
- cibule
- uzenina (párek, točený salám)
- grilovací koření
- mouka
- brambory
- zelenina
- česnek
- majoránka - vše dle množství, event. podle velikosti hrnce
Postup Frankfurtská polévka II.
Postup přípravy receptu
-
Osmahneme cibuli, přidáme nakrájenou uzeninu a lehce osmahneme. Zasypeme ji grilovacím kořením a už jen krátce osmahneme, aby nám nehořklo.
Zasypeme hladkou moukou a zalijeme horkou vodou podle toho, kolik polévky chceme. Přidáme na kousky nakrájené brambory a povaříme.
Až budou brambory skoro hotové, přidáme nakrájenou mrkev, celer, petržel, petrželovou nať, nať z cibule - zkrátka něco zeleného do polívky. Ještě povaříme, aby zelenina změkla, přidáme nadrobno nakrájený česnek a majoránku. Ochutíme masoxem a solí.