Francouzské tousty z mazance
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 1 menší mazanec (já měla z DP z 1/2 kg mouky)
- 5 vajec
- 1 dcl mléka
- špetka soli
- větší špetka skořice
- vanilkový cukr
- olej
Postup Francouzské tousty z mazance
Postup přípravy receptu
-
Vejce, mléko, sůl, cukr a skořici ušleháme el. šlehačem do jednolité hmoty, až se na povrchu utvoří pěna (asi 2 minuty).
Mazanec nakrájíme na 1 cm plátky, ty ještě překrájíme (já zkoušela trojúhelníky). Namáčíme do vaječné směsi, z každé strany necháme trochu nasáknout.
Smažíme z obou stran do zlatova, vyjmeme, ubrouskem odsajeme přebytečný tuk. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem s oblíbeným ovocem.