Francouzské brambory jinak
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- brambory uvařené ve slupce
- uvařená vejce
- kyselé okurky
- sterilovaná paprika
- sterilovaný hrášek
- cibule
- kabanos (z masa)
- anglická slanina nebo kousek uzeného
- niva
- cihla
- sůl
- pepř
- olej
- smetana
- vejce (rozšlehané)
Postup Francouzské brambory jinak
Postup přípravy receptu
-
Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na větší kousky.
Kyselé okurky, cibuli,, kabanos, anglickou slaninu, nivu, cihlu nakrájíme na malé kostičky.
Přidáme překrájenou steril. papriku, hrášek, na větší kousky nakrájená vejce.
Vše dáme do mísy, osolíme (opatrně - salám a sýr jsou slané), opeříme, promastíme olejem (kdo má rád, může i sádlem), já ještě přileji trochu láku z paprik nebo z okurek.
Přendáme do vymaštěného pekáčku a déme zapéct do trouby. Cca po 10 min. zalijeme smetanou, ve které jsou rozšlehaná vejce. Pečeme do zlatova. K bramborám nám chutná steril. červená řepa.