Francouzské brambory II.
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 2 kg brambor, vařených ve slupce
- 500 g uzená rolovaná plec
- 6 vajec natvrdo
- 3 cibule
- 150 g sádla
- sůl
- mletý pepř
- na zapečení:
- 4-5 vajec
- 150 ml smetany na vaření
- 200 ml mléka
Postup Francouzské brambory II.
Postup přípravy receptu
-
Uzené uvaříme a nakrájíme na drobno. Oloupané brambory nakrájíme na plátky (u nás byly brambory nové, neloupali jsme). Cibuli nakrájíme a na polovině sádla osmažíme dorůžova.
Zapékací mísu vymažeme další částí přichystaného sádla a vysypeme strouhankou. Poklademe polovinou brambor, které osolíme a opepříme. Další vrstva je uzené maso, na něj rozprostřeme kolečka vařených vajec, osmaženou cibuli a navrch rozložíme zbytek brambor.
Osolíme, opepříme, můžeme okmínovat a ještě pokapat zbytkem rozpuštěného sádla a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Po částečném zapečení zalijeme osolenými vejci, rozmíchanými s mlékem a smetanou a dopečeme do zčervenání povrchu brambor. Podáváme s kyselou okurkou.