Dýňová omáčka k těstovinám
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
- 1 velká cibule nasekaná na drobno
- 250 ml zeleninového vývaru
- 1 lřička koření Adžika
- 1 velký stroužek česneku
- 150 ml smetany ke šlehání
- muškátový květ
- špetka oregana
- 1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
- sůl
- pepř
- olej
- máslo
Postup Dýňová omáčka k těstovinám
Postup přípravy receptu
-
Na oleji opečeme cibuli dozlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.
Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, Adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem.
Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla. Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.