Dýňová omáčka k těstovinám

Recepty, Omáčky

Suroviny

1/2 dýně Hokkaido neloupaná, nakrájená na menší kousky
1 velká cibule nasekaná na drobno
250 ml zeleninového vývaru
1 lřička koření Adžika
1 velký stroužek česneku
150 ml smetany ke šlehání
muškátový květ
špetka oregana
1 (nebo i více) mladá cibulka i s natí
sůl
pepř
olej
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji opečeme cibuli dozlatova, pak přidáme drcený česnek a po dvou minutách i dýni. Zalijeme trochou vývaru a za občasného podlévání vaříme dýni doměkka.

  2. Směs pak rozmixujeme, přidáme špetku muškátového květu, oregano, Adžiku, pepř a sůl podle chuti, nakonec vlijeme smetanu. Pokud je omáčka příliš hustá, můžeme ještě naředit vývarem.

  3. Pak omáčku odstavíme a zjemníme lžící studeného másla. Podáváme s těstovinami. Omáčku můžeme na talíři posypat sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!