Fotbalové hřiště konec sezony 2012/13
Recepty, DortySuroviny
- mramorový korpus
- potahovací hmota WHITE ICING
- barvy 700 g hmoty
- kakao
- Krém:
- 2 másla
- 1,5 pudinkového prášku
- 700 ml mléka
- 150 g cukru nebo dle chuti
- 2 žloutky
- trochu rumu
- potravinářský fix
Postup Fotbalové hřiště konec sezony 2012/13
Postup přípravy receptu
-
Korpus upečeme dle návodu a necháme vychladnout. Poté ho dvakrát překrojíme. Máslo vyšleháme s cukrem a žloutky a přišleháme vychladlý pudink. Pudink uvaříme dle návodu jen bez cukru.
Krém vyšleháme a do jedné třetiny přišleháme kakao asi 2 polévkové lžíce dle chuti, jak kdo má rád. Nezapomeneme přišlehat do krému rum.
Dort promažeme krémem a necháme nejlépe do druhého dne nebo alespoň do podvečera (pokud pečeme dopoledne) ztuhnout.
Z hmoty vytvoříme kuličky, napíchneme si je na špejli a barvíme černou barvou do podoby míčů a necháme zaschnout. Já jsem špejle s míčky zapíchala do krabičky od čaje.
Hmotu si obarvíme na zeleno a potáhneme s ní dort. Dále jsem si zapíchla umělohmotné branky a bílou hmotou vytvarovala čáry na hřiště.
Potom nápisy z červené hmoty a po stranách cukrářským fixem napsala jména, je dobré si plochu, na kterou píšete, poprášit cukr moučkou, neboť je hmota mastná a fix pak špatně píše. Vždy fix důkladně otřete.